Vanliga frågor

Vi

Var ligger din butik?

I Kroatien. Vår lageradress är: Nova logistika d.o.o., Eugena Kvaternika 69, 32000 Vukovar, Kroatien.


Kan jag besöka oss och köpa produkter på platsen?

Tyvärr ej. Vi är endast webbutik. Vi har inte fysisk butik och erbjuder inte personlig försäljning. Vi har endast lager

Leverans Kroatien/EU/världen


Kan jag beställa dina produkter även om jag bor utanför Kroatien?

Ja, naturligtvis, du är välkommen. Du ska anlita fraktbolag och vi ska hjälpa dig med detta.

Jag bor utanför EU. Kan jag beställa dina produkter?

Varje person kan beställa våra produkter på nätet. Men du själv måste ordna leverans till ditt land. Vi rekommenderar inte leverans av våra produkter utanför EU på grund av höga leverans-, import- och exportkostnader.


Varför levererar du inte produkter till andra EU-länder?

Våra produkter kan levereras till andra EU-länder, men vi ordnar inte leverans. Leverans ordnas av köparen med vår assistans.

Om vi som säljare skulle leverera till andra EU-länder, måste vi då betala i ditt namn skattpunkt och moms i leveransland. Vi har inte kapacitet att göra detta. I stället för detta rekommenderar vi att du anlitar fraktbolag och betalar punktskatt.


Kan jag beställa express leverans?/h1>

Ja, vi accepterar varje leveransalternativ som köparen vill ha. Express leverans inom EU ordnas av köparen.

Hur kan jag veta om kurir har hämtat ut mitt paket?

Kurir ska meddela dig via e-post när hämtar ut ditt paket i vårt lager. Du kan också kontakta oss, vi ska gärna hjälpa dig.


Hur kan jag spåra mitt paket?

När kurir hämtar ut ditt paket från vårt lager, ska vi skicka dig e-post med information om uthämtning, spårningsnummer samt sidan där du kan spåra ditt paket. Detta är fraktbolags praxis.


När kommer jag att få mina produkter?

Det beror på kurir du anlitar. Leverans inom Kroatien tar vanligen 2 vardagar, till Slovenien och Österrike 3 vardagar, till Tyskland 3-4 vardagar, till Storbritanien, Sverige, Danmark 5 vardagar, till Spanien, Finland 5-6 vardagar.


Vad kostar leverans?

Leveranskostnader beror på kurir du anlitar. Vi rekommenderar att du anlitar Eurosender, deras leveranskostnader kan du hitta här.


Kurir/ Förpackning/ Skador

Hur ska kurir veta vilket paket att hämta ut i ditt lager?

Oroa dig inte. Paket ska förberedas för kurir. Kurir ska komma till vårt lager med ditt namn och din adress, vi ska hitta ditt paket och ge det till kurir. Inget misstag.


Måste kurir packa flaskor?

Nej, vi packar alla beställda varor separat i en kartong och cellplast. Det är del av vårt jobb. Flaskor är redan packade när kurir kommer.


Vad händer om flaskor spricker under transport?

Om det visar sig att det var vårt fel/dålig förpackning som ledde till att flaskor spruckit, ska vi ersätta dem med nya produkter.


Måste jag anlita kurir du rekommenderar?

Självklart inte. Du själv kan välja din egna kurir, hämta ut paket hos oss personligen eller skicka någon annan att hämta ut paket i ditt namn. Vi begränsar dig inte. Vi ska acceptera varje leveranssätt du väljer. Du kan räkna med vårt fulla samarbete.


Kan kurir komma omedelbart efter jag beställde brännvin?

Ja. Vi rekommenderar att du anlitar kurir strax efter du beställde våra produkter.


Vill produkter vara redo för transport när kurir kommer?

Ja, vi ska förpacka flaskor strax efter du slutför din beställning hos oss.


Antal

Hur många produkter kan jag beställa?

Det finns ingen maxgräns, däremot kan du köpa hur mycket du vill, men det ska vara för ditt eget eller din familjs eller vänners behov, för fest, bröllop, osv.


Vad är optimalt antal produkter för att beställa?

Eftersom kurirer ofta erbjuder olika leveranspriser för varje 10 kg, rekommenderar vi att du beställer så många flaskor för att helt och hållet använda max vikt per priskategori. T.ex. flaska 0,7l väger ofta 1,2 kg. Om du beställer 2 flaskor 0,7l (paket som väger 2,4 kg) ska du betala leverans för paket med vikt 2-10 kg dvs. du ska betala samma leveranspris som om du har beställt 8 flaskor 0,7l.


Uthämtning

Uthämtningsadress är: Eugena Kvaternika 69, 32000 Vukovar, Kroatien. Tfn (lager) är +385 99 649 4023 (endast kroatiska).


Kan jag hämta ut produkter personligen?

Ja, du är välkommen. Du bör inte meddela din ankomst.


Kan någon annan hämta ut mina produkter?

Ja, självklart, vem som helst kan hämta ut dina produkter. Vänligen skicka e-post med namn på denna person innan uthämtning. Skicka e-post till office@tastebrandy.com. Om vi inte får denna e-post före tredje parten kommer till lager för att hämta ut produkter, ska vi kontakta dig innan vi ger paket.


När ska produkter vara redo för uthämtning efter beställning?

Produkter är redo omedelbart, senast 2-3 timmar efter beställning.


Kan jag beställa och betala nu och min kurir att hämta ut och leverera produkter senare?

Ja, uppskjuten uthämtning och leverans är möjlig. Du skulle betala dina produkter och de skulle vara hos oss hur länge du vill. Då och då ska vi skicka e-post för att påminna dig om uthämtning, eftersom vi inte vill frestasodsetiti e-mailom na pokupljanje, jer ne želimo pasti u iskušenje... -)du vet.


Betalning

Kan jag betala till kurir vid leverans?

Nej, tyvärr, det är inte möjligt att betala vid leverans. Vi tar inte emot kontanter. Men vi arbetar på detta och det ska vara möjligt att betala med kontanter vid leverans i framtiden.


Kan jag betala vid leverans inom EU?

Nej, tyvärr, det är inte möjligt.


Kan jag betala till ditt bankkonto?

Nej, tyvärr, det är inte möjligt men vi kommer att inleda detta alternativ.

Retur

Kan jag returnera beställda varor?

Ja, naturligtvis. Alla oöpnade och oskadade flaskor och andra varor kan returneras inom 30 dagar från det att beställningen mottogs.


Vem betalar retur?

Köparen.


Vad om jag annulerar min beställning före leverans?

Inga problem. Du bör endast skicka oss e-post och vi ska återbetala hela beloppet till konto från vilket du betalade.Vad om jag inte hämtar ut mitt paket?

Inga problem. Vi ska se det som annullering av beställning och vi ska återbetala hela beloppet till konto från vilket du betalade.


Juridiska frågor

Är det lagligt att handla alkohol på Internet i EU?

Ja. Om man betalar alkoholskatten och moms i leveransland, är det lagligt att handla alkohol på Internet.


Betalar du punktskatt och moms på alkohol i mitt land, om jag bor utanför Kroatien?

Nej. Tastebrandy säljer varor på paritet ExWarehouse (vårt lager) i Kroatien, som innebär att vi inte kan ta ansvar för förbrukning av alkohol utanför Kroatien. Priser på våra produkter inkluderar kroatisk punktskatt och moms.


Måste jag deklarera beställning av alkoholdrycker till tullmyndigheten i mitt land?

Ja. Om du bor i EU (och utanför Kroatien) och handlar alkohol bör du kontakta ditt lokala tullkontor och skicka vår faktura. De ska skicka dig anvisningar om betalning av tullavgifter för alkohol.


Vilket skydd har jag när köper från dig?

Vi, Nova logistika d.o.o. Kroatien, är bundna av kroatiska lagar. Förutom får du också skydd av betalningsförmedlare, särskilt PayPal. Om vi inte uppfyller vår del av överenskommelse kan du ganska enkelt, i 2-3 klick, få skydd av PayPal. I så fall fryser PayPal pengar på vårt konto och vi måste bevisa att vi har fullgjort våra plikter. Det är ganska effektivt. Men vi vill inte att skiljeförfarande sker på din begäran eftersom vi strävar efter att lösa alla missförstånd ganska snabbt och effektivt.Valutor
Språk
English Deutsch Srpski French Hrvatski Italian Dutch Svenska Danish Slovenian
Tillverkarna