Liker od maline manastir Žiča

£12.17 PDV 25% ukljucen

Lokacija proizvoda: EU, Hrvatska

 
 

 

 

0,5 l, 27% alc.

Liker od maline iz pravoslavnog manastira Žiča u Srbiji je prepoznatljiv po svojoj malinasto crvenoj boji, sočnoj gustini i postojanoj slatkoći. Napravljen je od najbolje voćne kaše u kojoj je sačuvan kvalitetan i intenzivan miris sveže maline.

Likeri manastira Žica prepoznatljivi su po visokom sadržaju i prirodnoj boji voća, prirodnim sastojcima i dugom postojanošću okusa.Razdvajanje slojeva je posledica potpune prirodnosti likera. Ovaj liker karakteriše izuzetno velika gustoća gde dominira okus maline.

 

	liker		bure za rakiju		Sveža Rakija		Časa za rakiju zagasita boja		Rakija sobna temperatura		Rakija kao Aperitiv
 

about brandy 	Vrhunska rakija		5 / 5
Ispijajući ovaj liker osećate harmoničan i vrlo sočan ukus maline obogaćen citrusnim mirisom . Pravo remek delo!

 

Monastery Zica

 

Manastir Žiča Srpske pravoslavne crkve, smešten u centralnoj Srbiji (u blizini grada Kraljeva), slavi jubilej od 800 godina postojanja i neprekidnu misiju pravoslavne religije na ovom svetom mestu. Manastir, zajedno sa crkvom sagradio je prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Poznato je da je sedam kraljeva iz roda Nemanjića krunisano u ovom manastiru, a postoji zabeleženo narodno predanje da je za svakog od tih kraljeva otvaran po jedan ulaz u manastir Žiča, kojim bi samo kralj prolazio, a koji bi odmah zatim bio zazidan. Manastir je uništen u 13. veku, ali ga je početkom 14. veka obnovio kralj Stefan Milutin. Dosta srpske istorije je pisano na ovom mestu, a danas u ovom mirnom ženskom manastiru, u ljubavi i molitvama žive i rade monahinje koje su ujedno i glavni "odgovorni" umetnici za lepotu, miris i ukus svih proizvoda Manstira.

 

 
Valute
Jezici
English Deutsch Srpski Hrvatski Svenska Slovenian
Proizvođači