14.10€

Liker od maline manastir Žiča


2 kom. na lageru

Lokacija: Hrvatska
PDV 25% uključen
Liker od maline manastir Žiča
 
 

 

 

0,5 l, 27% alc.

Liker od maline iz pravoslavnog manastira Žiča u Srbiji je prepoznatljiv po svojoj malinasto crvenoj boji, sočnoj gustini i postojanoj slatkoći. Napravljen je od najbolje voćne kaše u kojoj je sačuvan kvalitetan i intenzivan miris svježe maline.

Likeri manastira Žica prepoznatljivi su po visokom sadržaju i prirodnoj boji voća, prirodnim sastojcima i dugom postojanošću okusa. Razdvajanje slojeva je posljedica potpune prirodnosti likera. Ovaj liker karakterizira izuzetno velika gustoća gdje dominira okus maline.

 

	liker		bure za rakiju		Sveža Rakija		Časa za rakiju zagasita boja		Rakija sobna temperatura		Rakija kao Aperitiv
 

about brandy 	Vrhunska rakija		5 / 5
Ispijajući ovaj liker osjećate harmoničan i vrlo sočan ukus maline obogaćen citrusnim mirisom. Pravo remek djelo!

 

Monastery Zica

 

Manastir Žiča Srpske pravoslavne crkve, smješten u centralnoj Srbiji (u blizini grada Kraljeva), slavi jubilej od 800 godina postojanja i neprekidnu misiju pravoslavne religije na ovom svetom mjestu. Manastir, zajedno sa crkvom sagradio je prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Poznato je da je sedam kraljeva iz roda Nemanjića krunisano u ovom manastiru, a postoji zabilježeno narodno predanje da je za svakog od tih kraljeva otvaran po jedan ulaz u manastiru Žiča, kojim bi samo kralj prolazio, a koji bi odmah zatim bio zazidan. Manastir je uništen u 13. stoljeću, ali ga je početkom 14. stoljeća obnovio kralj Stefan Milutin. Danas u ovom mirnom ženskom samostanu, u ljubavi i molitvama žive i rade monahinje koje su ujedno i glavni "odgovorni" umjetnici za ljepotu, miris i ukus svih proizvoda Manastira.

 

 
14.10€
Natrag