Liker od marelice manastir Žiča

14.03€ PDV 25% uključen

Lokacija proizvoda: Hrvatska

 
 

 

 

0,5 l, 25% alc.

Liker od marelice iz pravoslavnog manastira Žiča je prepoznatljiv po svojoj sunčano žutoj boji, kremastom ukusu i mirisu slatke marelice. Napravljen je od najbolje voćne kaše u kojoj je sačuvan kvalitetan i intenziviran miris svježe marelice.

Likeri manastira Žica prepoznatljivi su po visokom sadržaju i prirodnoj boji voća, prirodnim sastojcima i dugom postojanošću okusa.

 

	liker		bure za rakiju		stara Rakija		Časa za rakiju zagasita boja		Rakija sobna temperatura		Rakija kao Aperitiv
 

about brandy 	Najbolja rakija		4 / 5
Kada otvorite ovaj liker osjetićete miris zrelih marelica koji dominira prostorijom. Servirajte ga sa kockicama leda. Živjeli!

 

Monastery Zica

 

Manastir Žiča Srpske pravoslavne crkve, smješten u centralnoj Srbiji (u blizini grada Kraljeva), slavi jubilej od 800 godina postojanja i neprekidnu misiju pravoslavne religije na ovom svetom mjestu. Manastir, zajedno sa crkvom sagradio je prvi kralj Srbije, Stefan Prvovenčani. Poznato je da je sedam kraljeva iz roda Nemanjića krunisano u ovom manastiru, a postoji zabilježeno narodno predanje da je za svakog od tih kraljeva otvaran po jedan ulaz u manastiru Žiča, kojim bi samo kralj prolazio, a koji bi odmah zatim bio zazidan. Manastir je uništen u 13. stoljeću, ali ga je početkom 14. stoljeća obnovio kralj Stefan Milutin. Danas u ovom mirnom ženskom samostanu, u ljubavi i molitvama žive i rade monahinje koje su ujedno i glavni "odgovorni" umjetnici za ljepotu, miris i ukus svih proizvoda Manstira.

 

 
Valute
Jezici
English Deutsch Srpski Hrvatski Svenska Slovenian

0 proizvoda

Proizvođači