Rakija šljivovica samostana Lelić

198,75kr PDV 25% uključen

Lokacija proizvoda: Hrvatska

 
 

 

 

0.7 l, 50% alc.

Jaka rakija šljivovica koja je odležavala u hrastovom buretu 2 godine, pečena u Leliću, jednom od najmlađih muških samostana u Srbiji, tradicionalno voskirana.

Ovu rakiju šljivovicu na tradicionalni način peku redovnici samostana i seljaci obližnjih sela. Vrste Požegača, Čačanska rodna i Stenlej uzgajaju se u sopstvenim voćnjacima. Šljivovica se dva puta prepeče, kao što je uobičajeno, i ostavlja u hrastovim buradima da stari 2 godine. Čista je, bez dodataka, svježa i jaka, ali ugodna ako se uzima u malim količinama.

 

	Šljiva		drveno bure za rakiju		stara Rakija		Čaša za Rakiju Zlatno Žuta		Rladna rakija		Rakija kao Digestiv
 

about brandy 	Najbolja rakija		4 / 5
Jaka, ali ne nepodnošljiva. Zapravo, i napravljena je da bi se popilo malo, kao što je to bilo uobičajeno u prošlosti. Kako nije bilo prihvatljivo opijanje, rakija se pravila jaka da bi se pila u malim količinama. Pa ako ste takvi, slobodno, opustite se...

 

Jedan od najmlađih muških samolstana Lelić kod Valjeva postao je odredište hodočasnika nakon što je postao dom svetim relikvijama vladike Nikolaja, po prebacivanju iz Amerike. Njihov duhovni rad, brojna iscjeljenja i čuda, učinila su ga ubrzo mjestom poznatim širom pravoslavnog svijeta. Također, u samostanu je sjedište i rezidencija Episkopa valjevskog.

 

 
Valute
Jezici
English Deutsch Srpski Hrvatski Svenska Slovenian

0 proizvoda

Proizvođači