13.33€

Rakija šljivovica Crna udovica


1 kom. na lageru
Rakija šljivovica Crna udovica
 
 

 

 

0,7 l, 40% alc.

Šljivovica tamne boje ispečena od dve različite vrste šljiva i odležala u hrastovim buradima 3 godine.

Rakija šljivovica pečena od 2 vrste šljiva na potpuno tradicionalni način, uz izbegavanje savremene tehnologije. Peče je porodica Petrović. Rakija nije izgubila oštrinu nakon odležavanja od 3 godine, već je dobila punoću, gustinu i zaokružen ukus. Vrlo je pitka i prijatna.

 

Šljiva drveno bure za rakiju stara Rakija Časa za rakiju zagasita boja Rladna rakija Rakija kao Aperitiv
 

about brandy Kvalitetna rakija 3 / 5
Kada čujete "crna udovica" očekujete da Vas izujeda do smrti. Prosto se bojite. Ali ne, osećaj je sasvim suprotan: ovo je vrlo uravnotežena, smirena i pitka rakija. Čak i oinma koji ne preferiraju šljivovicu. Dopašće Vam se na prvi ujed:-)

 

Nekoliko članova porodice Petrović nastavljaju svoj glavni porodični posao generacijama. Ne sećaju se koji njihov predak je ispekao prvu litru rakije, ali znaju da njihova porodica živi od rakije od davnina. Njihovi šljivici se prostiru na 8 ha, u destilaiji se koristi specijalno dizajnirano posuđe, a primena savremene tehnologije je svedena na najmanju moguću meru. I ne smatraju ovo za nešto posebno: "Svako drugo domaćinstvo u Srbiji peče rakiju, zašto je naš posao poseban?" Vrlo skroman stav, zar ne ?!

 

 
13.33€
Nazad