Brezbarvna bistra slivova šljivovica Stara pesem stara 3 leta

350,36kr 25% z DDV

Lokacija izdelka: EU, Hrvaška

 
 

 

 

0,7 l, 40% alc.

Brezbarvno kristalno čisto slivovo žganje s harmoničnim okusom, starano 3 leta, mojstrsko pridelano v čast svojemu slavnemu predhodniku Excellentia šljivovici.

Polno, mirno in harmonično žganje s čistim vonjem. Za ročno kuhanje brezbarvnega slivovca se uporabljajo različne sorte zrelih sliv. Vse morajo biti odlične kakovosti in zrelosti. Za razliko od žganja, staranega v hrastu in obarvanega v sodu, brezbarvnega slivovca ne moremo oplemenititi s hrastom. Zato brezbarvno slivovo žganje zahteva najvišje znanje in izkušnje destilarne. To vrsto slivovega žganja najbolj cenijo profesionalni žganjarji in je merilo njihovih izkušenj.

plums Brandy wood barrel old brandy brandy glass cold Brandy Aperitiv and Digestive drink
 

about brandy recommended 4 / 5
To brezbarvno slivovo žganje je lakmusov papir: naredijo ga lahko le zelo vešči ljudje. Ne more se skriti za svoj sod, ne more se oplemenititi s hrastom, pred teboj je gola in poštena. In ta iskreno govori o svoji kakovosti.

 

Stara pesma Distillery

Družina Ilić že stoletja živi na pobočju gore Tare v zahodni Srbiji. Šljivovico v njihovem gospodinjstvu pečejo že od nekdaj. Sodobna generacija je svoje žganje v spomin na prednike ponosno poimenovala "Stara pesem". Naši lastni sadovnjaki so blagoslovljeni s popolno klimo za gojenje sadja. Vsa njihova žganja destilirajo in ustekleničijo na posestvu, zorijo v lastnih kleteh. Tudi sode izdelujejo iz hrasta z lastnega posestva. Družinska proizvodnja v pravem pomenu besede.

 

 
Valute
Jeziki
English Deutsch Srpski French Hrvatski Italian Dutch Svenska Danish Slovenian
Proizvajalci